Nimeni nu-ți va da succesul pe tavă

Văd foarte mulți oameni care au vise, planuri de viitor și obiective de atins. Până aici e foarte bine, e esențial să știi ceea ce vrei să faci și ce-ți dorești. Problema e că o mare parte din cei care visează la astfel de lucruri nu fac nimic pentru a le îndeplini, pentru a le transpune din gândurile lor în lumea materială ci pur și simplu așteaptă ca o persoană să le aducă rețeta succesului fără ca ei să depună un minim de efort pentru asta.

O parte din aceștia, care doar visează și nimic mai mult, fac asta pentru că au citit prin nu știu ce cărți că pentru a reuși trebuie doar să-ți dorești. Ce n-au înțeles ei e că pe lângă acest sentiment de a-ți dori ceva mai trebuie să și munceșt în acest sens.

Cunosc o persoană care înainte să dea bacul și-a umplut toată casa cu diplome de bac încât din orice colțisor al casei sale avea vedere către o astfel de diplomă. Când l-am întrebat de ce răspunsul lui a fost că așa a citit într-o carte că trebuie să-ți vezi obiectivul îndeplinit. Deci el în loc să învețe doar și-a tapetat pereții casei cu diplome de bac. Vi se pare asta normal? 🙂

Sunt perfect de acord cu ideea că gândurile sunt niște arme foarte puternice și doar cu ajutorul lor plantăm semințele ale căror roade le vom culege mai devreme sau mai târziu, indiferent de planul pe care vorbim, însă doar stând și visând că o să avem o mașină nu o vom avea niciodată.

Pe când dacă vom munci și ne vom strădui din greu vom avea în curând banii necesari pentru a ne cumpăra mașina mult visată. Acesta și cel cu bacul au fost doar simple exemple, teoria se aplică atât la lucruri ușor de realizat ci și în cazul celor ce par imposibile la prima vedere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?