De ce nu-mi iau abonamente de telefonie prea scumpe

Timp de vreo câțiva ani mi-am încărcat telefonul lunar cu 10 euro, beneficiind de o opțiune în care majoritatea chestiilor erau nelimitate. Vorbeam în rețea nelimitat, trimiteam SMS-uri în rețea nelimitat, aveam vreo câteva sute de minute în alte rețele, în afara țării, plus câțiva GB buni de net lunar.

Totul era ok până am conștientizat eu câți bani am aruncat pe fereastră de-a lungul celor câțiva ani de rutină d-asta și am spus că trebuie să pun stop. Ideea e că eu nu am conștientizat numai că mă costa destul de mult, adunat, ci și faptul că pentru mine-s inutile acele minute nelimitate și restul chestiilor.

Eu abia dacă vorbeam 60-100 de minute în rețea lunar și vreo 10-20 în alte rețele. De SMS-uri nu mai zic, trimiteam extrem de rar câte unul. Atunci am pus piciorul în prag și am trecut la o opțiune de, ghiciți cât, fix 2 euro lunar. Nu mai aveam nimic nelimitat, nu mai aveam net, nu mai aveam minute în afara granițelor ci doar vreo 500 în rețea și câteva zeci în alte rețele.

Atât mi-a fost. Deja mă îndrăgostisem de opțiunea asta ținând cont că economiseam 8 euro lunar ceea ce, pe parcursul mai multor luni/ani înseamnă niște bănuți frumoși pe care eu i-am cheltuit inutil. Ba mai mult, având destul de puține minute (deși pentru mine erau mai mult decât suficiente) undeva în subconștientul meu mi se spunea că am foarte puține și că nu trebuie să vorbesc la telefon prea mult fiindcă voi rămâne fără. Da, probabil eram obișnuit ca atunci când apelam *123# să văd acolo nelimitat, nelimitat. :))

În concluzie, vă recomand și vouă să vă mai gândiți dacă într-adevăr aveți nevoie de abonamente telefonice atât de scumpe și dacă într-adevăr vă sunt utile acele mii de minute de care beneficiați. Nu credeți ca v-ați descurca la fel de bine și cu doar câteva sute?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *