Cei 12 magnifici – un film care amintește de Rambo III

Pe 2 februarie 2018, in premiera in cinematografe a fost lansat „Cei 12 magnifici”, o poveste desecretizata de curand, cu primii soldati din America trimisi in razboiul din Afganistan, in urma atacului care a avut loc pe 11 septembrie 2001. Filmul este un episod atipic de lupta, comparativ cu alte filme de razboi cu care publicul s-a obisnuit. De asemenea, „Cei 12 maginifici” este un film de propaganda americana, dar care arata respect si pentru soldatii afgani care s-au alaturat in lupta impotriva talibanilor. Inca din momentul lansarii, pelicula a inregistrat un numar foarte mare de vizualizari prin serviciile de streaming video.

Regizorul Nicolai Fugslig pune in scena intr-un mod absolut inspirat intamplarile unui caz real, aceasta idee fiind de altfel cea care atrage si mai mult publicul. Distributia este una de exceptie, Michael Shannon, Elsa Pataky, Chris Hemsworth si William Fichtner jucandu-si perfect rolurile. Timp de 130 de minute acesti actori tin publicul cu sufletul la gura.

Efectele speciale dar si ritmul actiunii sunt perfecte, insa din punct de vedere tactic, filmul are unele scene mai putin plauzibile pentru ca este destul de putin credibil ca oamenii calare, inarmati cu arme portabile, ar putea sa invinga in acele conditii talibanii.

Chiar daca armele sunt din prezent, razboiul se poarta intre oameni pe cai, ca in secoul trecut si chiar mai devreme. Soldatii depind de cai si de priceperea si indemanarea individuala. Din film vom afla ca acesti soldati nu au niciun alt mod de locomotie pe sol si ca vor castiga lupa pe cai cu ajutorul aerian oferit de americani. Acest episod este cunoscut si drept cea mai mare infrangere suportata de organizatia Al-Qaida.

Este discutabil modul in care in film functioneaza ajutorul aerian, deoarece avioanele sunt bombardiere strategice care nu pot sa fie apelate prin radio asa cum se vede in film. In acest mod opereaza doar elicopterele de atac si aviatia de asalt care raspunde in mod direct la solicitarile trupelor existente la sol, care pot sa distruga inamicii cu mare precizie. Avioanele din „Cei 12 maginifici” nu au precizie in bombardamente si nu pot sa distruga inamici foarte bine localizati cum sunt talibanii.

Pentru cei care iubesc filmele 123movies.is de actiune si pentru pasionatii de cai, „Cei 12 magnifici” ofera foarte multe parti atractive. Pasionatii de filme de razboi vor constata ca productia seamana foarte mult cu peliculele cu supereroi. In scena apar foarte multe scene de lupta, actiunea prezentandu-se spectaculos, de la bombardamente, explozii si lupte pe cai si pana la lansatoare de rachete si tancuri.

„Cei 12 magnifici” prezinta subiecte similare celor tratate in filmul Rambo III. De aceasta data este vorba despre un razboi despre care se crede ca americanii l-au pierdut. Este vorba despre o singura batalie dintr-un razboi despre care nimeni nu poate spune ca a fost invingator.

Actorii se straduiesc sa isi interpreteze cat mai bine rolurile, identificandu-se cu personajele foarte bine. Filmul este o alegere foarte buna pentru cei pasionati de filmele de actiune!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?