Când e cazul să pleci într-o vacanță

Lucrând de acasă de mai bine de 2 ani, deși am avut câștiguri acumulate mult mai mari decât în perioada în care lucram în corporație și mergeam în concediu în străinătate în fiecare an, nu am plecat deloc de acasă pentru a ma relaxa.

Când ești angajat totul pare (și cred că este) mult mai ordonat, aranjat și planificat. Știi că în fiecare zi trebuie să te trezești la ora X pentru a fi la muncă la ora Y. Știi că programul se termină la ora Z și ziua următoare o iei de la capăt. La fel, îți depui cererea de concediu cu minim 6 luni înainte și începi AMR-ul încă de atunci pentru mult așteptatul concediu de 2 săptămâni. Dacă ai noroc s-ar putea chiar să fie plătit!

Fiind pe cont propriu și neavând în acești 2 ani niciun șef de care să depind în legătură cu activitatea mea și concediul, parcă nici n-am simțit nevoia să-mi iau unul adevărat. Dacă aveam o zi în care mă simțeam rău sau n-aveam nici un pic de chef de muncă, pur și simplu nu mă ridicam din pat și lăsam mailurile și task-urile să mă aștepte. Rămâneam încă 2-3 ore în pat să lenevesc iar când reușeam într-un final să aprind obiectul muncii (calculatorul) preferam să bag câteva meciuri de CS GO iar ziua trecea numaidecât.

După 2 ani de muncă și doar cu niște zile de leneveală de care v-am povestit în paragraful anterior, acum o lună am simțit cu adevărat că am nevoie de un concediu. Pur și simplu oricât de odihnit aș fi fost și cât de bine aș fi dormit, nu mai dădeam deloc randament la lucru. Creativitatea mea era la pământ și parcă nu reușeam să fac nimic așa cum mi-am propus.

Mi-am dat, deci, seama că este ceva în neregulă, am închis calculatorul și am plecat în concediu în prima destinație care mi-a venit în minte pe moment: Roma. Nu știu nici acum cu adevărat de ce am fost acolo. Nu știam nimic despre Roma (și nici despre Italia nu știu mare lucru, în general) și nici nu mă pasionau foarte tare obiectivele turistice de acolo. Am fost, m-am relaxat și m-am întors ca nou. Cheful de muncă revenise, creativitatea era și ea prezenta și redevenisem productiv. Când nu mai ai toate astea, atunci ai nevoie de un concediu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *